Să trăim organizat, frumos și echilibrat!

Cum ne atingem obiectivele? De unde începem? Cum învățam să fim organizați și să urmăm pașii pe care ni i-am propus?
A fi organizat, a avea un plan și un program bine stabilit, înseamnă mai puțin stres și mai puțin timp pierdut, mai puține zile neproductive și șanse mai mari de a-ți atinge obiectivele sau de a-ți îndeplini dorințele și visele, oricare ar fi acestea. Asta înseamnă că zilnic aloci timp pentru a planifica, a organiza, a nota, a revizui, a îmbunătăți. Liste, tabele, agende și plannere…toate cu scopul de a-ți ușura stilul de viață, de a face alegeri mai conștiente și de a-ți urma pașii pentru a ajunge acolo unde iți dorești.
Cred cu tărie că, daca nu planificam nu vom reuși să fim echilibrați în nimic. Și când să fie un moment mai bun pentru a începe un stil de viață nou, dacă nu Primăvara?! Sfatul meu? Pași mărunți dar siguri!

Să începem cu lucrurile simple în 5 pasi:

1.Curățenia în spațiul propriu (casă, birou, etc)
Simplu, nu?
Toate lucrurile la locul lor, sau „OUT with the old, IN with the new”. De la modul în care iți amenajezi casa sau spațiul de muncă, până la ordinea din interiorul obiectelor de mobilier, toate acestea influențează fluxul energiei din mediul ambient. Aglomerarea lucrurilor proprii, fie acasă(dulapuri dezordonate, sertare neorganizate, debara plină cu lucruri pe care nu le mai folosim, etc) sau la locul de muncă( documente sau acte de care nu mai avem nevoie, accesorii de birou vechi sau care nu mai funcționează, etc), nu fac decât să ne incarece cu energie negativă, să ne îngreuneze munca sau să ne aducă momente de stres atunci când nu găsim ceea ce căutam.

*Se spune că și hainele vechi păstrează într-o oarecare măsură, energia persoanei care le-a purtat și că nu ar trebui păstrate. Bummer for Vintage shop lovers.
*Focul arde energia negativă a casei. Prin urmare, lumânările sunt întotdeauna binevenite

  1. Stabilirea priorităților sau a obiectivelor pe termen lung ( 6 luni-un an) și pe termen scurt (săptămânale-lunare).
    Include aici și vacanțele și momentele de relaxare, nu doar task-urile de la job. Fiecare zi ar trebui să aibă cel puțin o activitate de o oră pe care să o faci cu plăcere, și care să fie benefică „sufletului „tău.
    Răspunde-ți la următoarele întrebări, în scris, și din când în când recitește, analizează și îmbunătățește-ți obiceiurile.
    • Ce este cel mai important pentru tine?
    • Ce te motivează cel mai mult?
    • Care sunt principiile tale?
    • Ce te face fericit/ă? Dar nefericit/ă?
    • Ce faci zilnic pentru ceea ce este cu adevărat esențial pentru tine?

*Daily Planner și Weekly planner, au rubrici structurate pentru planificarea obiectivelor zilnice, săptămânale și lunare, pentru a te ajuta să iți organizezi zilele frumos și echilibrat.

  1. Introducerea unor activități benefice în rutina zilnică.
    Propune-ți să te trezești în fiecare zi la aceeași oră, chiar dacă Duminica lenevești o ora-două în plus. Începe ziua cu un gând pozitiv și un pahar cu apă. Mănâncă micul dejun la cel mult o oră de când te-ai trezit. Fă alegeri sănătoase, nutritive pentru corpul tău. Dacă ziua ta de muncă începe foarte devreme, încearcă să îți pregătești micul dejun cu o seară înainte.
    Eu aleg varianta de Smoothie atunci când mă grăbesc, dimineața.
    Rețeta preferată: 1 banană, 2 linguri semințe cânepă, ½ iaurt grecesc, 150 ml lapte de migdale, 1 scoop pudră proteină, 1 linguriță unt de arahide. Și gata! În 5 minute am pregătit ceva rapid, sănătos și delicios.
  2. Oferă-ți o recompensă atunci când ai reușit ceea ce ți-ai propus
    Hard work pays off!
    Cea mai mare recompensă va veni atunci când vei vedea primele rezultate, faptul că vei putea să îți urmărești progresul va fi cea mai mare satisfacție a ta. Însă, pentru a rămâne motivat și consecvent este bine să ne oferim mici „cadouri„ pe parcursul drumului nostru. Da, cel mai important pas este angajamentul pe care l-am făcut față de noi, însă consecventa și schimbările sau provocările prin care suntem dispuși să trecem, trebuie recompensate.
    *Oferă-ți o zi la Spa după ce ai organziat spațiul la locul de muncă, cumpără acea rochie pe care ți-o dorești, după ce ai donat toate lucrurile din dulap, pe care nu le mai purtai.
  3. Adună lângă tine cât mai mulți oameni care îți împărtășesc viziunile, care te încurajează și îți dau energie pozitivă.
    Este important să construim și să menținem relații sănătoase. Oamenii din jurul nostru, cu care petrecem timp zilnic, ar trebui să ne ajute fară eforturi prea mari, să devenim cea mai bună versiune a noastră, zi de zi. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că ei ne susțin și ne încurajează în alegerile noastre, timpul petrecut cu ei ar trebui să fie că un „ shot de energie pozitivă”.
    Familia și prietenii ar trebui să ne transmită sentimente de apreciere, înțelegere, empatie și respect. Și pentru că fericirea este contagioasă, trebuie să ne înconjuram cu cât mai mulți prieteni care au o atitudine pozitivă, oameni echilibrați emoțional, oameni care au obiective asemănătoare cu ale noastre, sau care au parcurs deja drumul pe care noi vrem să îl urmăm.
    Atitudinea și energia pozitivă, ca mod de viață, sporesc calitatea vieții, duc la schimbări constructive, crescând nivelul de fericire, împlinire și succes.

 

Always have something to look forward to…

xoxo,

Dana

RELATED ARTICLES

Despre Dots Planners
Despre Dots Planners

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *